Στηρίζουμε το συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας σήμερα στις 19.00.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

 

Συλλαλητήριο Πέμπτης 4 Νοέμβρη

Τα τελευταία δύο χρόνια επιχειρείται μία βίαιη αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των οικονομικών ελίτ, με μία σειρά νομοθετημάτων που συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ η κυβέρνηση αυξάνει και νομιμοποιεί την καταστολή. Ο πρόσφατος νόμος Χατζηδάκη καταργεί το προστατευτικό προς την εργασία πλαίσιο που οι εργαζόμενοι κατέκτησαν με τους αγώνες τους εδώ και δεκαετίες, ενώ ταυτόχρονα καταστρατηγεί το συνταγματικό δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι. Το νέο παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση έχει χώρο μόνο για εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές, που καλύπτουν μόνοι τους την ασφάλισή τους, χωρίς αναρρωτικές άδειες και χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

Παρ’ όλα αυτά οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος να εμποδίσουμε το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να παλέψουμε όλοι μαζί, με την κοινωνία στο πλευρό μας. Γιατί στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, κανείς δεν είναι ασφαλής.

Η Ομοσπονδία μας βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και όλοι μαζί καταφέραμε να προστατεύσουμε σε κάποιο βαθμό τον κλάδο μας από την επίθεση που δέχτηκε από την κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία. Τώρα βρισκόμαστε πάλι στο δρόμο, στηρίζοντας την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Διεκδικούμε:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Άμεση και δραστική αντιμετώπιση του κύματος ακριβείας.
  2. Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ νόμων.
  3. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
  4. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Όχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τα δουλεμπορικά γραφεία.
  5. Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
  6. Προσλήψεις μονίμων υγειονομικών και εκπαιδευτικών, στήριξη με κρατική χρηματοδότηση των δημοσίων συστημάτων υγείας, πρόνοιας και παιδείας.
  7. Προσλήψεις μονίμων εργαζομένων στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Παράλληλα παλεύουμε για να μην εφαρμοστούν:

Η διευκόλυνση των απολύσεων, η μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και η κατάργηση της επαναπρόσληψης μετά από ακυρότητα τους στα δικαστήρια.

Ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας μέσω της μετατροπής σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Στηρίζουμε το συλλαλητήριο της Πέμπτης 4 Νοέμβρη, στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 19.00.

Είμαστε όλοι μαζί και είμαστε δυνατοί

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ