ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Επισκέπτες 152677

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος συνάδελφος Κώστας Μυζήθρας

Συνάδελφε Κώστα, καλό ταξίδι.
 
Κώστας Μυζήθρας - Α΄ Ηλεκτρολόγος Φωτιστής

Ενημέρωση για την Εγκύκλιο του ΟΑΕΔ "Ημέρες ασφάλισης από την αποζημίωση ειδικού σκοπού έτους 2021"

Συνάδελφοι,
ακολουθεί ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

 

Θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ "ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021"

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Κατόπιν της συνάντησης  που είχαμε την Τετάρτη 27-4-2022  με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  και ειδικότερα για το θέμα της εμφάνισης  των ενσήμων για  τους μήνες ασφάλισης του έτους 2021 από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, σας  αποστέλλουμε συνημμένα προς ενημέρωσή σας πρόσφατη σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση  του ζητήματος. Δεδομένου ότι έχει καθυστερήσει η οριστικοποίηση των ΑΠΔ, έχει αποσταλεί  από το Υπουργείο προς τον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικό αρχείο με τις ημέρες ασφάλισης που αντιστοιχούν στους μήνες  αυτούς,  προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ  κατά την εξέταση  του δικαιώματος χορήγησης παροχών ασφάλισης. Οι  υπηρεσίες  του ΟΑΕΔ θα πρέπει να ανατρέχουν στο ηλεκτρονικό αυτό αρχείο για τις περιπτώσεις  ασφαλισμένων των οποίων οι αιτήσεις  για επιδότηση ανεργίας παραμένουν σε εκκρεμότητα λόγω μη απεικόνισης των ημερών εργασίας των μηνών αυτών, όσο και για νέες αιτήσεις  ασφαλισμένων που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.  

Συνάδελφοι παρακαλούμε για οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στην αντιμετώπιση των αιτημάτων επιδότησης ανεργίας ή άλλων ζητημάτων να μας ενημερώσετε άμεσα.

 

 

Για να δείτε την Εγκύκλιο του ΟΑΕΔ πατήστε εδώ

 

 

Πρωτομαγιά 2022

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 10-10677 ΑΘΗΝΑ –ΤΗΛ: 210 5228770-210 5235764-FAX:210 5228 730
HELLENIC ENTERTAINMENT FEDERATION
10, GLADSTONOS ST. – 10677 ATHENS - TEL: 210 52 28 770 – 210 5235764 - FAX: 2105228 730
FEDERATION HELLENIQUE DU SPECTACLE
RUE GLADSTONOS 10 – 10677 ATHENES - TEL: 2105228 770 - 2105235764 -FAX: 2105228 730
http://www.potha.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.       

                                                                                                                 Αθήνα, 26-04-2022

 

                                                  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

 

Πέρυσι τέτοιες μέρες, η κυβέρνηση διάλεξε να φέρει προς ψήφιση έναν νόμο που γκρέμισε τα περισσότερα από τα δικαιώματα που είχαν απομείνει. Τις συνέπειες τις βλέπουμε μπροστά μας, ατέλειωτα ωράρια, ανύπαρκτοι έλεγχοι, ένα διαλυμένο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, απεργίες που κρίνονται παράνομες η μια μετά την άλλη, αποδυνάμωση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος ενώνει τη φωνή της με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζομένους της Αθήνας, στους νέους και νέες, στους άνεργους και συνταξιούχους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην Απεργία και στις Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις.

Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις.     

Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας, που απορρέουν από τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Η τεράστια ανθρωπιστική, οικονομική και ενεργειακή κρίση που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναδεικνύουν τον αναντικατάστατο ρόλο των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της, να παλέψουν για την παγκόσμια ειρήνη.

Αγωνιζόμαστε για ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ

Απαιτούμε:

 • Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.
 • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα, αυστηρή προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας και ασφάλειας, προστασία προϋπηρεσίας και επαγγελματικών ειδικοτήτων, αυστηροποίηση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές) και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις.
 • Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισή του με πρόσθετους οικονομικούς όρους ως καθολικά κατώτατα όρια προστασίας.
 • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 • Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές, αποκατάσταση/βελτίωση στους όρους εργασίας χωρίς εξαιρέσεις, απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαιτησία και τη διαδικασία κήρυξης των ΣΣΕ ως γενικά υποχρεωτικών.
 • Προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων – κατάργηση του μέτρου της πολιτικής κινητοποίησης και άμεση άρση των «επιτάξεων» που είναι ακόμα σε ισχύ.
 • Προστασία ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων κατά τη χρήση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και γενικά ψηφιακών μέσων εργασίας.
 • Διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.
 • Αποτελεσματική και απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε όλη την επικράτεια (ηπειρωτική και νησιωτική) στις ελεγκτικές Αρχές για την καταγγελία και επιβολή κυρώσεων για παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές αντεργατικές  πρακτικές, παράνομες διακρίσεις, βία και παρενόχληση.  Κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία για το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ζητούμε άμεσα μέτρα για:

 • Την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων και στην ευελιξία με σκοπό την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος και του εργοδοτικού πλουτισμού. 
 • Την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας, εγγύηση της πρόσβασης όλων στο σύστημα και τις παροχές ανεργίας και σε κατάλληλες θέσεις εργασίας – κρατική εγγύηση των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και των θέσεων εργασίας που ήδη υπάρχουν στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις και αυστηρές κυρώσεις/αποκλεισμός παραβατών εργοδοτών από κάθε χρηματοδότηση.
 • Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρίβειας – μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας.
 • Τον κοινωνικό έλεγχο του Κράτους για λογοδοσία και διαφάνεια με κατοχυρωμένη θεσμική συλλογική συμμετοχή και εκπροσώπηση των εργαζομένων στα όργανα λήψης αποφάσεων για την εργασία, την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση.
 • Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα με κρατική εγγύηση στη χρηματοδότησή του και τις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές - επαναφορά των  κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
 • Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας, πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασία κατοίκων μειονεκτικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής περιφέρειας – άμεση κάλυψη των κενών στο σύστημα υγείας που αναδείχθηκαν εκ νέου κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον υπεράνθρωπο αγώνα των εργαζομένων στην υγεία. Επαγρύπνηση κρατικού μηχανισμού για την προστασία του γενικού πληθυσμού από τις συνεχείς απειλές της πανδημίας.
 • Δημόσιες αστικές συγκοινωνίες με σταθερή κρατική χρηματοδότηση, ανανέωση του στόλου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (οδηγών – τεχνικών – διοικητικών).
 • Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική – προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας – ενίσχυση φροντίδας ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ- δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου με πολιτικές ένταξης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης φορολογικής παραβατικότητας που έχει επίπτωση στους εργαζομένους.
 • Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
 • Προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για μία δίκαιη μετάβαση με αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

 

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος δίνουμε διαρκή μάχη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της Πανδημίας στον κλάδο μας και ζητάμε άμεση συνάντηση και ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την  ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο δημιουργικό και πολιτιστικό τομέα που έχει εξαγγελθεί καθώς και περαιτέρω  μέτρα ενίσχυσης που να διαμορφώνουν ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων στον Πολιτισμό,  αλλά και ανάπτυξη της  καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΟΛΟΙ μαζί θα δώσουμε το παρών στις απεργιακές  συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος συνάδελφος Σταμάτης Γιαννούλης

Καλό ταξίδι Συνάδελφε και φίλε.
Διευθυντής φωτογραφίας. Σταμάτης Γιαννούλης.
Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 13:30 από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Ευχές από την ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος συνάδελφος Γιώργος Κορονετόπουλος

Έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Κορονετόπουλος, ένας αγαπημένος συνάδελφος, σπουδαίος ηλεκτρολόγος και σπουδαίος άνθρωπος.

Καλό ταξίδι Γιώργο, θα υπάρχεις πάντα στην μνήμη μας για το χιούμορ σου, τον επαγγελματισμό σου, την αγάπη σου.

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στο Κοιμητήριο της Πετρούπολης.

Απεργία 6 Απριλίου

Συνάδελφοι,

την Τετάρτη 6 Απριλίου η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. - Ο.Τ. συμμετέχει στην απεργία και θα συμπορευτεί μαζί με τους συναδέλφους του ζωντανού θεάματος (ΣΤΑΖΟΕ). Η συγκέντρωση είναι 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

                    

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 10-10677 ΑΘΗΝΑ –ΤΗΛ: 210 5228770-210 5235764-FAX:210 5228 730
HELLENIC ENTERTAINMENT FEDERATION
10, GLADSTONOS ST. – 10677 ATHENS - TEL: 210 52 28 770 – 210 5235764 - FAX: 2105228 730
FEDERATION HELLENIQUE DU SPECTACLE
RUE GLADSTONOS 10 – 10677 ATHENES - TEL: 2105228 770 - 2105235764 -FAX: 2105228 730
http://www.potha.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.       

                                                                                                                 Αθήνα, 01-04-2022

 

Τέταρτη 6 Απρίλη απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια και τον πόλεμο

 

Οι εργαζόμενοι/ες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, την ανεργία, την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του οκτάωρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την εργοδοτική ασυδοσία.

Σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο και με το κύμα ακρίβειας να μεγαλώνει καθημερινά δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Οφείλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, προς όφελος της ολιγαρχίας. Δεν θα σωπάσουμε στην αυθαιρεσία των αγορών, των παρόχων ενέργειας, καυσίμων, πρώτων υλών, ούτε στην αδράνεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Συνεχίζουμε, αντιστεκόμαστε, υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας και απαιτούμε:

Γενναία αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις.

Μέτρα τώρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των καρτέλ της αγοράς

Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με επεκτασιμότητα.

Αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Επαρκή μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους του κλάδου μας και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Κατάργηση των εμποδίων και των περιορισμών στην συνδικαλιστική δράση.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.

 

Η απεργία  αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος, καθώς και άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος ενώνει τη φωνή της με τις άλλες οργανώσεις και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία στις 6 Απριλίου και στις κατά τόπους κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Στην Αθήνα η συγκέντρωσή μας είναι στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

 

                     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

    Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                                   ΦΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑΣ

 

Σεμινάρια ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

 

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: «Ξέρεις από γύρισμα;»

 


 

ΚΟΣΤΟΣ : 60 ευρώ

ΠΛΗΡΩΜΗ :

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

IBAN: GR0601101510000015100419470

ALPHA BANK

ΙΒΑΝ: GR0801403690369002001000036

 

ΤΟΠΟΣ: Βαλτετσίου 25, Εξάρχεια,     (2ος όροφος)

ΗΜΕΡΕΣ και ΩΡΕΣ :

Σάββατο  2  Απριλίου  11:00 – 17:00

Κυριακή   3  Απριλίου  11:00 – 17:00

Σάββατο  9  Απριλίου  11:00 – 17:00

Κυριακή  10  Απριλίου 11:00 – 17:00

Σάββατο 16  Απριλίου 11:00 – 17:00

Κυριακή   17  Απριλίου 11:00 – 17:00

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Πληροφορίες: Πατήστε εδώ

Τηλ: 210-3615675 

Τρίτη έως Πέμπτη 12:00 έως 15:00.

Η Ένωση  Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης – Οπτικοακουστικού Τομέα (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.), ένα από τα πιο παλαιά και ιστορικά σωματεία στον χώρο του Κινηματογράφου, οργανώνει κύκλο σεμιναρίων, ο οποίος απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μάθουν πως οργανώνεται από τις βασικές ειδικότητες του οπτικοακουστικού χώρου ένα κινηματογραφικό και τηλεοπτικό γύρισμα.

Ενεργοί επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις έξι βασικές ειδικότητες - Διεύθυνση Παραγωγής, Διεύθυνση Φωτογραφίας, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Ηχοληψία, Μοντάζ - θα παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες:

 • τις αρμοδιότητες του κάθε κλάδου,
 • τις υποχρεώσεις του κάθε κλάδου,
 • τη δομή του κάθε κλάδου,
 • τον τρόπο που η κάθε ειδικότητα εξαρτάται από μία άλλη.

Θα λύσουν απορίες τεχνικής φύσεως και θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Ο κύκλος σεμιναρίων είναι 36 ωρών και θα ολοκληρωθεί σε 3 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα από 6 ώρες την ημέρα, μέσα στον μήνα Απρίλιο. 3 ειδικότητες  θα έχουν στην διάθεση τους από 2 ώρες κάθε Σάββατο και οι υπόλοιπες 3 από 2 ώρες κάθε Κυριακή. (σύνολο 6 ειδικότητες το κάθε Σαββατοκύριακο). Το ακριβές πρόγραμμα θα δοθεί με την έναρξη των σεμιναρίων.

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να ακολουθήσει όλες τις ειδικότητες, έτσι ώστε να έχει μια σφαιρική και ολοκληρωμένη  γνώση για τον τρόπο εργασίας στον οπτικοακουστικό χώρο.

Το κόστος των σεμιναρίων είναι 60 ευρώ για όλο τον κύκλο των 36 ωρών. Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής και η προπληρωμή του κόστους είτε με καταθετήριο στην τράπεζα, στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα και η λέξη «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ» είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία της Ένωσης, Βαλτετσίου 25, από Τρίτη έως Πέμπτη 12:00 έως 15:00.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω COVID-19.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος, για αυτό τον λόγο θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Δελτίο Τύπου για τον αποκλεισμό των ρωσικών πολιτιστικών οργανισμών

                                                                                                                              Αθήνα,  1/3/2022

Δελτίο Τύπου για τον αποκλεισμό των ρωσικών πολιτιστικών οργανισμών

 

Η επίθεση που γίνεται στον πολιτισμό με αντιπολεμικό πρόσχημα ούτε σαν κακόγουστο αστείο μπορεί να νοηθεί!

Ο πολιτισμός είναι πάντα κατά των διαχωρισμών, κατά των πολέμων, κατά των συμφερόντων.

Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και της Υπουργού, κας  Μενδώνη, για τον αποκλεισμό των ρωσικών πολιτιστικών οργανισμών είναι  αδιανόητη!!!

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. –Ο.Τ.

 

 

Δελτίο Τύπου για το Μητρώο Καλλιτεχνών

 

                                                                                                                                       Αθήνα, 22/02/2022

 

                                      Δελτίο Τύπου για το Μητρώο Καλλιτεχνών

Από το 2014 όπου η κυβέρνηση κατήργησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος των Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης μέσα σε ένα κυκεώνα συνεχούς αποδιοργάνωσης των εργασιακών σχέσεων, η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. προσπαθούσε και προσπαθεί να την επαναφέρει, εκσυγχρονίζοντας την νομοθεσία του 1980, ώστε να δημιουργηθεί ένα Μητρώο Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες που θα ρυθμίζουν και θα προστατεύουν το εργασιακό περιβάλλον και την τελική ποιότητα του Οπτικοακουστικού έργου  προς όφελος του τελικού αποδέκτη του πολιτιστικού-καλλιτεχνικού δημιουργήματος που είναι οι πολίτες αυτής της χώρας.

Από το 2014 έως το 2019 συναντήσαμε κλειστά μυαλά και ιδεοληψίες σε όλα τα υπουργεία, με όλους τους υπουργούς, εξέχοντος βεβαίως του Υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο και ως εργαζόμενοι ανήκουμε.

Ήρθε το 2020 και μαζί με τον κορωνοϊό ανακάλυψαν όλοι οι υπουργοί και η κυβέρνηση αυτής της χώρας, πόσο αποσυντονισμένος είναι ο χώρος του πολιτισμού, καθώς ακόμα και η Υπουργός Πολιτισμού δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι εργάζονται σε αυτόν!!!! Η αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός Μητρώου εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά τους ως σανίδα σωτηρίας και μάλιστα η λέξη «κανόνες» ακούστηκε από πολλά υπουργικά στόματα. Ξαφνικά τα κυβερνητικά κλιμάκια ανακάλυψαν ότι είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που  δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα προβλήματα και τις ανάγκες του χώρου του πολιτισμού. Ο πολιτισμός και οι εργαζόμενοι σε αυτόν ήταν για αυτούς ή  φαντάσματα ή φαντασμένοι εκκεντρικοί που τους χρησιμοποιούσαν κατά βούληση για την δική τους προβολή ή ως άλλοθι.

Έτσι, η γρήγορη δημιουργία του Μητρώου Καλλιτεχνών από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να διανείμει άμεσα τα ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης των πληττόμενων εργαζόμενων στον πολιτισμό, λόγω του COVID-19, οδήγησε στην κατασκευή ενός πρόχειρου Μητρώου που καμία σχέση δεν έχει ούτε με τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου, αλλά ούτε με τις ανάγκες  τους. Η άγνοια του χώρου του πολιτισμού από τους αρμόδιους έγινε ακόμα πιο προφανής σε όλους μας.

Το Μητρώο Καλλιτεχνών έγινε ένα επιδοματικό εργαλείο της κυβέρνησης για να καλύψει τα νώτα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι για να στηρίξει ουσιαστικά τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, ή για να γίνει η αρχή, ώστε να μπουν κανόνες, όπως οι ίδιοι ευαγγελίζονταν.

Η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη και  ο τότε Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κος Γιατρομανωλάκης σε τηλεσυνάντηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία και την Ομοσπονδία, αφού δικαιολόγησαν την ανάληψη δημιουργίας του Μητρώου από το Υπουργείο Εργασίας ως οι μόνοι κατέχοντες την τεχνογνωσία, υποσχέθηκαν ότι από εκεί και πέρα θα το αναλάμβανε το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θα προσκαλούσε τα σωματεία του χώρου για να το συνδιαμορφώσουν, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε κλάδου.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία υπόσχεση του κου Γιατρομανωλάκη.

Καμία συζήτηση για το Μητρώο δεν έχει γίνει.

Καμία αίτησή μας για συνάντηση δεν έχει γίνει αποδεχτή.

 

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ)

Ε.Ε.Σ. (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ)

Σ.Μ.Β.Ε. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε. (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧ/ΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚ/ΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)