ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Επισκέπτες 133081

Πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο 10-1-2022, Προπύλαια 12:00

Επιστολή Διαμαρτυρίας

 

                                                                                                                         Αθήνα, 05/01/2022

 

Προς:

  • Πρωθυπουργό, κο Κυριάκο Μητσοτάκη
  • Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Κωστή Χατζηδάκη
  • Γενική Γραμματέα Εργασίας, κα Άννα Στρατινάκη
  • Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη
  • Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, κο Νικόλα Γιατρομανωλάκη

 

Βαδίζοντας τον 3ο χρόνο πανδημίας με την μετάλλαξη Όμικρον  να είναι μεταδοτικότερη από κάθε άλλη προηγούμενη, τα μέτρα της κυβέρνησης για την προφύλαξη των εργαζομένων στο χώρο  του κινηματογράφου και της τηλεόρασης είναι ελλιπή.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο μέσα σε ένα δαιδαλώδες και ασαφές πλαίσιο συνεχόμενων και αλληλοσυγκρουόμενων ΚΥΑ που εκδίδει η κυβέρνηση.

Καμία πρόβλεψη οικονομικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ δεν νοσούν.

Καμία πρόβλεψη οικονομικής αποζημίωσης με την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2021 και Ιανουάριο του 2022. Η επιλεκτική διαδικασία αποζημίωσης μόνο για έναν κλάδο του πολιτισμού και μάλιστα σύμφωνα με το ΚΑΔ των εργοδοτών είναι εμπαιγμός απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό.

Καμία πρόβλεψη για την δημιουργία σωστού Μητρώου Καλλιτεχνών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σωματείου, όπως έχει εδώ και ένα χρόνο δεσμευτεί ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκης.

Καμία πρόβλεψη για rapid test τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα ή PCR test για όλους τους εργαζόμενους σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά συνεργεία ανεξαρτήτως νόσησης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας.

Καμία πρόβλεψη για αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν ασφαλείς στην δουλειά τους και να επιστρέφουν ασφαλείς στα σπίτια τους.

Καμία πρόβλεψη για συνταγογράφηση του PCR.

Καμία πρόβλεψη για το ΕΣΥ.

Καμία πρόβλεψη για τα σχολεία.

Άφαντο το κράτος.

Τρία χρόνια τώρα έχετε κλείσει κάθε δίοδο επικοινωνίας με τα σωματεία των εργαζομένων, τρία χρόνια τώρα νομοθετείτε υπέρ των ισχυρών, καταπατώντας κάθε έννοια ισονομίας, τρία χρόνια τώρα πεθαίνουμε ως πολίτες, ως εργαζόμενοι, ως γονείς αυτής της χώρας.

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕΣΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ .

 

Ευχές από την ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος συνάδελφος Θάνος Γκόγκας

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς ο Θάνος μας δεν βρίσκεται πια μαζί μας.

Ο Θάνος Γκόγκας ήταν ένας υπέροχος συνάδελφος και άψογος επαγγελματίας, δυστυχώς η ζωή δεν τον άφησε να κάνει όλα αυτά που ονειρευόταν.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στο νεκροταφείο του Βύρωνα και ώρα 13:30.

Δεύτερη ευκαιρία για τις αποζημιώσεις για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021

Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι όσοι δεν προλάβατε να κάνετε τις αιτήσεις για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021, δίνεται δεύτερη ευκαιρία και μπορείτε να υποβάλετε μονομερείς δηλώσεις στην πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr/ από σήμερα 1/12/21 έως και τις 8/12/21.

Οι αιτήσεις αφορούν όσους συναδέλφους είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Καλλιτεχνών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έως και την 10η Ιανουαρίου 2021. Πρέπει να γίνουν δύο ξεχωριστές δηλώσεις μία για κάθε μήνα.

 

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας με όλες τις λεπτομέρειες, την οποία μπορείτε να δείτε στο link:

https://ypergasias.gov.gr/prothesmies-ypovolis-diloseon-gia-syn-ergasia/

«…Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

...ΙΙ. Νέες προθεσμίες υποβολής μονομερών δηλώσεων για καλλιτέχνες – επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο 2021

Δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε καλλιτέχνες- επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού εγγεγραμμένους στην ειδική πλατφόρμα: artandcultureprofessionals.services.gov.gr του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ έως και την 10/1/2021, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τους μήνες  ΙΟΥΝΙΟ – ΙΟΥΛΙΟ 2021, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με το άρθρο 121 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) και την αριθμ. οικ. 1638/45/14-1-2021 (Β’ 112 & Β΄401) ΚΥΑ, όπως ισχύει, από τις 1/12/2021 έως και 8/12/2021."

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος συνάδελφος Στάθης Γκόβας

Συνάδελφε Στάθη, καλό ταξίδι.
 
Στάθης Γκόβας - Διευθυντής Φωτογραφίας

Επέτειος του Πολυτεχνείου