ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Επισκέπτες 168677

Συγκέντρωση Απεργίας 9/11

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

στην μεγάλη Απεργία την Τετάρτη 9/11 θα συναντηθούμε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, Σταδίου και Κοραή γωνία, μπροστά στον Κωτσόβολο, στις 11:00.  

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Ανακοίνωση ΠΟΘΑ για την Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 10-10677 ΑΘΗΝΑ –ΤΗΛ: 210 5228770-210 5235764-FAX:210 5228 730
HELLENIC ENTERTAINMENT FEDERATION
10, GLADSTONOS ST. – 10677 ATHENS - TEL: 210 52 28 770 – 210 5235764 - FAX: 2105228 730
FEDERATION HELLENIQUE DU SPECTACLE
RUE GLADSTONOS 10 – 10677 ATHENES - TEL: 2105228 770 - 2105235764 -FAX: 2105228 730
http://www.potha.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.       

                                                                                                                                     Αθήνα, 26-10-2022

 

                                                 9 Νοέμβρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

 

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12%, δημιουργούν μία αβίωτη κατάσταση, που έρχεται μετά από την δεκαετή κρίση των Μνημονίων, αλλά και τα καταστροφικά για εμάς λοκντάουν λόγω του κορονοϊού.

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στη χώρα μας φταίει απλώς η διεθνής συγκυρία. Μία ματιά στους διεθνείς δείκτες, όμως, αποδεικνύει ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ χειρότερη από σχεδόν όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφοντας μας ως πρωταθλητές στην αισχροκέρδεια, στα καρτέλ, στους χαμηλούς μισθούς και στον Πληθωρισμό. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό που βιώνουμε έχει η κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα καταπολέμησης της αισχροκέρδειας των καρτέλ, αλλά εξυπηρετεί απολύτως τα συμφέροντά τους με μία σειρά ενεργειών, όπως η χρηματοδότηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας και την άρνηση διενέργειας ελέγχων για αισχροκέρδεια στην αγορά. Ταυτόχρονα αρνείται τόσο την μείωση των έμμεσων φόρων σε ενέργεια και τρόφιμα, όσο και οποιαδήποτε ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ενώ έχει ήδη νομοθετήσει την πλήρη απορρύθμιση του εργασιακού τοπίου με τον Νόμο Χατζηδάκη. Αυτή η πρωτοφανής και ανεξέλεγκτη κατάσταση επηρεάζει την ελληνική οικογένεια σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά για εμάς, τους εργαζόμενους του Πολιτισμού, η επιβάρυνση είναι πολλαπλή, αφού ο Πολιτισμός και η Ψυχαγωγία γίνονται πλέον είδη πολυτελείας. Έτσι συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο ο εργασιακός μας χώρος, που ήδη είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα από τη δεκαετή οικονομική κρίση και τη διετία του κορονοϊού. 

  

Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο αδρανείς. Οργανώνουμε τις συλλογικές αντιστάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ με ουσιαστικές αυξήσεις.  

 

Η Απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να γίνει  το καθοριστικό πρώτο βήμα για την προώθηση των διεκδικήσεων σε κάθε χώρο εργασίας, στο θέατρο, τη μουσική, τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

 

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ με αυξήσεις 20% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Να ληφθούν τώρα μέτρα για την ακρίβεια, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την ενίσχυση των εργαζομένων και των νοικοκυριών.
  • Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια επέκτασης της υποαπασχόλησης.
  • Υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της εργασίας από κατάχρηση εξουσίας και κακοποιητικές συμπεριφορές
  • Την υπεράσπιση του συγγενικού δικαιώματος.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεων λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων.
  • Γενναία αύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη.

                                        Όχι στην ακρίβεια - την καταστολή - τον πόλεμο

                                                    Συλλογικές Συμβάσεις ΠΑΝΤΟΥ

 

Όλες και Όλοι πρέπει να δώσουμε, μαζική, δυναμική και ενωτική παρουσία στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις

 

                                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

                                Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                         ΦΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑΣ

 

 

Απεργία 9 Νοεμβρίου 2022

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.  

 

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Το 45ο Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (15-18/9/22)

Το 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος,  στις 15-18 Σεπτεμβρίου (Πέμπτη έως Κυριακή).

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου και το Πρόγραμμα Προβολών πατήστε εδώ.

Έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Μιχαλούδης

Έφυγε από κοντά μας ο συνάδελφος και επίτιμο μέλος της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ, ο Ηχολήπτης Κωνσταντίνος Μιχαλούδης.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. στο 45ο Φεστιβάλ Δράμας

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.) απένειμε το "Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας" στο 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην ταινία "Pendulus" του Δημήτρη Γκότση.

Καταβολή Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Έτους 2022

Τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα και ασκούν το επάγγελμα του τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης που περιγράφεται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν.1836/89 όπως ισχύει, δικαιούνται ειδικό εποχικό βοήθημα από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 ξεκινάει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος της ΔΥΠΑ έτους 2022, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 14:00.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΔΥΠΑ

Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 - 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται στο ποσό των 557,38 € και το δικαιούνται όσοι έχουν συγκεντρώσει 50-210 ένσημα κατά το έτος 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά είναι αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο της Υπηρεσίας: www.dypa.gov.gr

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου της ΔΥΠΑ πατήστε εδώ.

Για να δείτε την Εγκύκλιο πατήστε εδώ.

45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (5-11/9/2022)

Το 45ο Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Δράμας (DISFF) ξεκίνησε χθες και θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 στην Δράμα και θα διεξαχθεί  και φέτος, ταυτόχρονα, και σε φυσικούς χώρους και online.

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. όπως κάθε χρόνο στηρίζει την μικρού μήκους ταινία και θα απονείμει το Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Φεστιβάλ, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, στην επίσημη σελίδα του στο Instagram και στο κανάλι του στο YouTube.

Κλείσιμο Σωματείου λόγω θερινών διακοπών

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο του Σωματείου θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 2/8/2022 έως και την Τετάρτη 31/8/2022, λόγω θερινών διακοπών.

Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να στείλετε e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Καλές Διακοπές!

Η ΕΤΕΚΤ-ΟΤ στηρίζει τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών

Συνάδελφοι,

σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με την έγγραφη διαμαρτυρία τους, έτσι όπως αυτή μεταφέρθηκε στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ:

https://drive.google.com/drive/folders/1eo5ZMLR7bEZ39MFkR00oVscSsrOkU5Rk