ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Επισκέπτες 21107

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος συνάδελφος Μιχάλης Σαμιώτης

Αγαπητοί συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η κινηματογραφική οικογένεια πενθεί, καθώς έφυγε από κοντά μας ο εξαίρετος συνάδελφος και αγαπημένος φίλος, ο Τεχνουργός Ειδικών Εφέ Μιχάλης Σαμιώτης.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών. Η σωρός του θα βρίσκεται στο θάλαμο παραμονής από τις 12.00.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ S.O.S.».

 

Το Δ.Σ. της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

Καταβολή Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος ΟΑΕΔ Έτους 2019

Τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα και ασκούν το επάγγελμα του τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης που περιγράφεται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν.1836/89 όπως ισχύει, δικαιούνται ειδικό εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 08:00 ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2019. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αρχίζει αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η παραλαβή των δικαιολογητικών (όπου αυτά απαιτούνται) από τα ΚΠΑ ΟΑΕΔ θα ολοκληρωθεί την επομένη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και -για τους πολίτες τρίτων χωρών- στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και του Υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης από 10/9/2019 έως 30/11/2019 δε δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα.

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά είναι αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την Εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Κλείσιμο Σωματείου λόγω θερινών διακοπών

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο του Σωματείου θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 6/8/2018 έως και την Πέμπτη 29/8/2018 λόγω θερινών διακοπών.
Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να στείλετε e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Καλές Διακοπές!

Έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος Σπύρος Νούνεσης

Αγαπητοί συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

 

Η κινηματογραφική οικογένεια πενθεί, καθώς έφυγε από κοντά μας ο εξαίρετος συνάδελφος και παλιό μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ, ο Διευθυντής Φωτογραφίας Σπύρος Νούνεσης.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 13:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

 

Το Δ.Σ. της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

Ευχές από την ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

Δελτίο Τύπου Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. για την Ε.Ρ.Τ.

 http://etekt.gr/newsite/wp-content/uploads/2017/01/logo-etekt-.jpg

Αρ. Πρωτ.: 1581

                                                                                                                                     Αθήνα, 10/4/2019

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                        ΥΠΑΡΧΕΙ  (ΠΡΟΫΠΟ) ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ.;

 

Η ανεργία στον οπτικοακουστικό τομέα παραμένει πολύ υψηλή.

Οι Τεχνικοί της Τηλεόρασης και του Κινηματογράφου περιμέναμε τέσσερα χρόνια να παράξει η Ε.Ρ.Τ. Ελληνικό πρόγραμμα (εκπομπές, σειρές μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ) με υψηλό πολιτιστικό, αισθητικό και τεχνικό επίπεδο.

Αντ’ αυτού οι διοικούντες την Ε.Ρ.Τ. προτιμούν να δώσουν 4 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά ξένου προγράμματος και να πετάνε ψίχουλα στην εγχώρια παραγωγή με προϋπολογισμούς εκπομπών των 3.000 € το επεισόδιο και μόλις δύο σειρές μυθοπλασίας.

Η Ε.Ρ.Τ. είναι δημόσια.

Η Ε.Ρ.Τ. είναι κερδοφόρα.

Η Ε.Ρ.Τ. που μας αξίζει είναι αυτή που έχει αξιόλογο ξένο πρόγραμμα, αλλά συγχρόνως παράγει και προάγει την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας αντάξιες των ευρωπαϊκών standards.

Στην Ε.Ρ.Τ. σήμερα μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν μικτές επιτροπές που να αξιολογούν τα σενάρια και αντίστοιχα τους προϋπολογισμούς με βασικό γνώμονα την αξιοκρατία και την ισονομία;

 

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ. θεωρεί απαράδεκτο το ότι η Ε.Ρ.Τ. δε παράγει αξιόλογο Ελληνικό πρόγραμμα για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Χωρίς Μητρώο Παραγωγών και εποπτεία στα προγράμματα που η ίδια είναι παραγωγός, με αποτέλεσμα απλήρωτους εργαζόμενους (τεχνικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κ.α.).

Αυτό που συμβαίνει στην Ε.Ρ.Τ. - 4 εκατομμύρια σε ξένες παραγωγές συν ένα κανάλι μόνο με αθλητικά – εμείς οι Έλληνες δημιουργοί και επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου το εκλαμβάνουμε ως απαξία και περιφρόνηση.

 

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

Ενημέρωση πραγματοποίησης της Γ.Σ.

Αγαπητοί/-ές Συνάδελφοι/-ισσες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Ένωσης και η κοπή της πίτας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν στη Συνέλευση, καθώς και όσους μας ειδοποίησαν ότι δε θα μπορούσαν να παρευρεθούν.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής όλων μας στη Γενική Συνέλευση που είναι το ανώτατο όργανο της Ένωσης.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

 

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αγαπητέ (-ή) Συνάδελφε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας σε καλεί σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 με ώρα έναρξης 10:00 και λήξης 14:00 στα γραφεία της Ένωσης, Βαλτετσίου 25, Εξάρχεια.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Απολογισμός ενεργειών του Δ.Σ. για το έτος 2018.
  2. Οικονομικός Απολογισμός από την Πρόεδρο του Δ.Σ.
  3. Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Έγκριση Απολογισμού Οικονομικού Έτους 2018 (με μυστική ψηφοφορία).
  5. Έγκριση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2019 (με ανάταση χειρός).
  6. Τοποθετήσεις μελών.

 

Τα τακτικά μέλη, που είναι ταμειακώς εντάξει, έχουν δικαίωμα ψήφου και λόγου στην Τακτική Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το Άρθρο 8 του Καταστατικού της Ένωσης.

(Συνάδελφοι που δεν είναι ταμειακώς εντάξει, μπορούν να πληρώσουν πριν την έναρξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης).

Τα δόκιμα μέλη μπορούν να παρευρίσκονται στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης με δικαίωμα λόγου, χωρίς δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Καταστατικού της Ένωσης.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ από την Πρώτη Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 20/01/2019 στο χώρο της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ, Βαλτετσίου 25 Εξάρχεια. Στην περίπτωση που και σε αυτή δεν υπάρξει απαρτία,  τότε η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 27/01/2019 στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα (Βαλτετσίου 25, Εξάρχεια).

 

Συναδελφικά,                                                        

Για το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

Ευχές από την ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

Καταβολή Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος ΟΑΕΔ Έτους 2018

Τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα και ασκούν το επάγγελμα του τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης που περιγράφεται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν.1836/89 όπως ισχύει, δικαιούνται ειδικό εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου  2018 και ώρα 08:00 ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2018. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) άρχισε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η παραλαβή των δικαιολογητικών (όπου αυτά απαιτούνται) από τα ΚΠΑ ΟΑΕΔ θα ολοκληρωθεί την επομένη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και -για τους πολίτες τρίτων χωρών- στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, από 10/9/2018 έως 30/11/2018 δε δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα.

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά είναι αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού www.oaed.gr .

Για να κατεβάσετε την Ανακοίνωση του ΟΑΕΔ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την Εγκύκλιο πατήστε εδώ.