Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση για την εργατική Πρωτομαγιά και το κάλεσμα της Ομοσπονδίας.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαθμώνος στις 11.00 το πρωί της Πρωτομαγιάς.

 ΕΤΕΚΤ-ΟΤ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 10-10677 ΑΘΗΝΑ –ΤΗΛ: 210 5228770-210 5235764-FAX:210 5228 730
HELLENIC ENTERTAINMENT FEDERATION
10, GLADSTONOS ST. – 10677 ATHENS - TEL: 210 52 28 770 – 210 5235764 - FAX: 2105228 730
FEDERATION HELLENIQUE DU SPECTACLE
RUE GLADSTONOS 10 – 10677 ATHENES - TEL: 2105228 770 - 2105235764 -FAX: 2105228 730
http://www.potha.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

                                                                                                                                Αθήνα, 27-04-2023

                                                                 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος ενώνει τη φωνή της με τα Εργατικά Κέντρα και τα υπόλοιπα Συνδικάτα και απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζομένους, στους νέους και νέες, στους άνεργους και συνταξιούχους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην Απεργία και στις Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις.

Απεργούμε και Αγωνιζόμαστε για:

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ

Ζητάμε άμεσα μέτρα για:

  • Κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων. Κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού.
  • Αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας.
  • Αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών της ενέργειας, της ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας, των δαπανών στέγασης, των βασικών καταναλωτικών αγαθών και προστασίας της πρώτης κατοικίας.
  • Κοινωνικό έλεγχο του Κράτους για λογοδοσία και διαφάνεια με κατοχυρωμένη θεσμική συλλογική συμμετοχή και εκπροσώπηση των εργαζομένων στα όργανα λήψης αποφάσεων για την εργασία, την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση.
  • Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα με κρατική εγγύηση στη χρηματοδότησή του και τις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές - επαναφορά των  κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας και πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες με σταθερή κρατική χρηματοδότηση, ανανέωση του στόλου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (οδηγών – τεχνικών – διοικητικών).
  • Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική – προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας – ενίσχυση φροντίδας ηλικιωμένων και των ΑμΕΑ- δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου με πολιτικές ένταξης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης φορολογικής παραβατικότητας που έχει επίπτωση στους εργαζομένους.
  • Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
  • Προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για μία δίκαιη μετάβαση με αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
  • Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης με ταυτόχρονη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
  • Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγράμματα στο Σπουδαστικό Σώμα.
  • Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την οργή μας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 συνανθρώπους μας, επί το πλείστον νέα παιδιά, απαιτώντας διερεύνηση σε βάθος και απόδοση ευθυνών αλλά και άμεση λήψη μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε  ανθρώπινες ζωές.

 

Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις.    

 

                                                       ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ  μαζί να δώσουμε το παρών

                                     στις κατά τόπους απεργιακές  συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

 

                                     ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

                                      ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ