Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.) απένειμε το "Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας" στην ταινία "Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ" σε σκηνοθεσία Βασίλη Καλαμάκη στο 44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, για την επίτευξη ενός λειτουργικά δομημένου αποτελέσματος από το σύνολο των κινηματογραφικών ειδικοτήτων.

 

 

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ. έκανε παρέμβαση την ώρα της απονομής του βραβείου της διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο αντιμετώπισης του Φεστιβάλ προς τα σωματεία:
 
"Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης – Οπτικοακουστικού Τομέα (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.) θα απονείμει το βραβείο τεχνικής αρτιότητας σε ταινία μικρού μήκους, όπως κάνει κάθε χρόνο στηρίζοντας τους δημιουργούς, την μικρού μήκους ταινία, αλλά και το Φεστιβάλ της Δράμας.
Πριν από αυτό όμως θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο συμπεριφοράς του Φεστιβάλ προς τα σωματεία.
Θεωρούμε απαράδεκτο το «εύρημα» του διαχωρισμού απονομής των βραβείων που πετά τα σωματεία έξω από την τελετή λήξης, με ή χωρίς πρόσχημα τον Covid, καθώς και τον αποκλεισμό μας από την εβδομαδιαία φιλοξενία με πρόσχημα την ελλιπή χρηματοδότηση!!!
Το να διαφημίζει το Φεστιβάλ την επαφή και την συμμετοχή επαγγελματιών στις εκδηλώσεις και στις παράλληλες δράσεις του και από την άλλη να τους απαξιώνει χρήζει μάλλον κάποιας θεραπείας…..
Κόντρα λοιπόν στην ιδεοληψία μερικών ότι «εκσυγχρονισμός» σημαίνει απαξίωση των αρχών και των ιδεών των σωματείων, εμείς προτάσσουμε την αγάπη μας, την αλληλεγγύη, τη στήριξή μας στους νέους και παλαιούς σκηνοθέτες, στους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, στην μικρού μήκους ταινία, στη Δράμα!"