Ενημέρωση για το Μητρώο

Συνάδελφοι/-ισσες,

Η πλατφόρμα που άνοιξε ως μητρώο Καλλιτεχνών, Δημιουργών και Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, προσπαθεί να κάνει καταγραφή των εργαζομένων και δεν έχει σχέση με το μητρώο που εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε.


Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  με το ΥΠΠΟΑ και σωματεία της Ομοσπονδίας, η υπουργός Λίνα Μενδώνη δεσμεύτηκε στον εκπρόσωπό μας ότι μετά την καταγραφή από το Υπουργείο Εργασίας και την ΕΡΓΑΝΗ, τα δεδομένα θα περάσουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και με την αρωγή του σωματείου θα δημιουργηθεί μητρώο των Τεχνικών του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.


Το σωματείο από την πρώτη στιγμή έστειλε όλες τις ειδικότητες του κλάδου μας στο Υπουργείο για αναδιαμόρφωση της λίστας. Λόγω, όμως, της πολυπλοκότητας των εμπλεκομένων Υπουργείων σε αυτό το μητρώο δεν έχουμε σαφή απάντηση για το αν θα αλλάξει ή όχι.


Για λόγο αυτό σας προτρέπουμε να εγγραφείτε στην παρούσα πλατφόρμα.  https://artandcultureprofessionals.services.gov.gr/

Όσοι δεν βλέπουν την ειδικότητά τους με κατεύθυνση κινηματογράφο  (π.χ. υπάρχει η ειδικότητα ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ, αλλά δεν αναφέρει κινηματογράφου),  να δηλώσουν τον κωδικό ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ.

Σας ευχαριστούμε,
Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.