Καταβολή Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος ΟΑΕΔ Έτους 2019

Τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα και ασκούν το επάγγελμα του τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης που περιγράφεται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν.1836/89 όπως ισχύει, δικαιούνται ειδικό εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 08:00 ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2019. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αρχίζει αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η παραλαβή των δικαιολογητικών (όπου αυτά απαιτούνται) από τα ΚΠΑ ΟΑΕΔ θα ολοκληρωθεί την επομένη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και -για τους πολίτες τρίτων χωρών- στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και του Υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης από 10/9/2019 έως 30/11/2019 δε δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα.

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά είναι αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την Εγκύκλιο πατήστε εδώ.