Ηλεκτρονική Καταμέτρηση Ενσήμων - Οδηγίες

Συνάδελφοι/-ισσες,

όσοι από σας δεν γνωρίζουν αν έχουν ασφαλιστική ικανότητα, μπορούν να μπουν στο ΑΤΛΑΣ στην διεύθυνση https://www.atlas.gov.gr, όπου με τους κωδικούς του taxisnet θα μπορέσουν να το δουν.

Όσοι δεν έχετε καταμετρημένα τα ένσημα σας της 12ης κλάσης και ως εκ τούτου δεν έχετε ασφαλιστική ικανότητα, για να κάνετε την αίτηση (όταν ανοίξει η πλατφόρμα) για το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ στις 15/5, κάντε άμεσα προσπάθεια να τα καταμετρήσετε ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

1. Επισκέπτεστε τη σελίδα του e-ΕΦΚΑ:  https://www.efka.gov.gr/el

2. Σχετικά ψηλά στη σελίδα μετά τις πρώτες οριζόντιες επιλογές έχει ένα παραλληλόγραμμο εικονίδιο με πορτοκαλί και λευκά γράμματα που λέει «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ & Χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες - Επίσκεψη στις οργανικές μονάδες….» (παραθέτουμε την εικόνα από κάτω). Κάνετε κλικ εκεί.

 

3. Σας βγάζει στην επόμενη σελίδα που παραθέτουμε από κάτω:

 

Εδώ, σας αφορά και κάνετε κλικ στη τελευταία σειρά της σελίδας που γράφει:
Είσοδος για κλείσιμο ραντεβού στις Οργανικές Δομές


4. Οδηγείστε μέσα από την επόμενη σελίδα σε είσοδο στο taxisnet με τους κωδικούς σας και τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις και αναγραφή του ΑΜΚΑ σας.

5. Εμφανίζεται σελίδα, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε αίτηση, αρκεί να συμπληρώσετε:
α. την ιδιότητά σας: «Μισθωτός ΙΚΑ»
β. κατηγορία αιτήματος: «Άλλο θέμα Εσόδων – Ασφάλισης»
γ. και οπωσδήποτε αναφέρετε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και μονάδα ΕΦΚΑ, στα οποία υπάγεστε.

6. Προτείνουμε στο αίτημα να γράψετε: «Αιτούμε την καταμέτρηση των ενσήμων μου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης, έτσι ώστε να εμφανιστούν στο σύστημα και να έχω ασφαλιστική ικανότητα. Παρακαλώ να με ενημερώσετε για την εξέλιξη του αιτήματός μου».


Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.