Μαρ 30, 2014

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΟΥ ν.358/1976, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ

Σε μια πρόταση με έξι λέξεις και τρεις αριθμούς μέσα στον οχετό του Πολυνομοσχεδίου, αυτή η κυβέρνηση διαλύει τον Ελληνικό Κινηματογράφο και την Τηλεόραση.

Σε αυτή την πρόταση αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός του Υπουργείου Πολιτισμού και η αδιαφορία του Υπουργού Πολιτισμού να προασπίσει και να χειριστεί τα ζητήματα του πολιτισμού .

Επι τέσσερις μήνες μετά απο συνεχείς επαφές με το Υπουργείο και τους εκπροσώπους του Υπουργού Πολιτισμού, όπου ο ίδιος έλαμψε δια της απουσίας του από όλες τις συναντήσεις μας, μεταφέροντας τις αρμοδιότητές του στους υφισταμένους του, πήραμε την σαφή διαβεβαιώση ότι ο Υπουργός Πολιτισμού δεν θα συνυπογράψει τις εισηγήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την υποβάθμιση του οπτικοακουστικού χώρου που εντέχνως προσπαθούσε το Υπουργείο Οικονομικών να περάσει σαν τάχα επιταγή της Τρόικα, καθώς επίσης και την ρητή διαβεβαίωση από μέρους τους ότι θα είναι πάντα στο πλάι της παιδείας,της εκπαίδευσης και της αναβάθμισης του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Έρχονται τώρα με μία γραμμή να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων, τεχνικών και δημιουργών, και για ακόμα μια φορά να φανεί ξεκάθαρα σε όλο το μεγαλείο της η διαπλοκή με τους καναλάρχες και τους εκτελεστές παραγωγής καθώς και η πρόθεσή τους για την δημιουργία του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, προσφέροντάς τους φτηνό ανειδίκευτο προσωπικό και καταργώντας ειδικότητες που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα παραγωγής του οπτικοακουστικού έργου.

Το άρθρο 1 του ν.358/1976 που μέσα από αυτό αναγνωρίζονται οι ειδικότητες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση, κατακτήθηκε με αγώνες των ανθρώπων του χώρου μας που οραματίστηκαν μια τηλεόραση και έναν Ελληνικό Κινηματογράφο εφάμιλλου του Ευρωπαικού και του Αμερικάνικου, θέτοντας βάσεις και αρχές.

Το Ελληνικό κράτος και αυτή η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και το αυτονόητο για μια υγειή ανάπτυξη στον χώρο του Πολιτισμού.

Ελπίζουμε και προσπαθούμε για την επανεκίνηση της Δημοκρατίας ,οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε τις φωτογραφίες
Facebook Icon